Stop met het volgen van je hart!

Stop met het volgen van je hart. ⁠
⁠Stop met uit je comfortzone komen. ⁠
⁠Stop met het proberen te begrijpen. ⁠
⁠Stop met het controleren.⁠

Doe eens gek! ⁠
Stop met dat eindeloze gezoek, gevolg en getrek.⁠
⁠Ik kan het iedereen aanraden.

Begin met
leren
beleven
ontdekken
& accepteren
wat is

Wanneer je stopt met zoeken, volgen en trekken krijg je ruimte om te zijn. Gewoon te zijn.

Het opnoemen van stoppen met het volgen van je hart en uit je comfortzone komen, komt voort uit een neiging van mij om een tegenbeweging te maken. Een ander geluid te laten horen dat wat zoveel om ons heen wordt geroepen maar waar voor mij nu steeds minder kracht vanuit gaat. Misschien komt het omdat we het te pas en te onpas roepen. Misschien dat het daardoor de waarde een beetje verliest. Omdat we daarmee zelf het idee van een comfortzone creëren en in stand houden.

Hoe dan ook. Ik heb gemerkt dat het veel krachtiger is om die bewegingen niet te maken. Om niet te volgen, zoeken, begrijpen etc.. Al lijkt het het tegenovergestelde te bewerkstelligen, door deze bewegingen te maken zet jij jezelf als het ware vast. Je bent zo bezig met hoe het anders moet, hoe je het anders wilt dat je vergeet gewoon simpelweg te genieten. Je bent zo bezig met wie je wilt zijn, het behalen van je volgende doel. Je hebt het ene nog niet afgerond of je bent al bezig hoe je het volgende succes gaat behalen. Je maakt je druk over hoe andere mensen jou zien, hoe je kunt voldoen aan alle zelfopgelegde verwachtingen. Je bent zo bezig met rondjes draaien in je hoofd en alles recht te breien dat je vergeet te leven!

Ik struggle om de juiste woorden te vinden om het uit te leggen zodat het bij je binnenkomt. Wat ik wil delen laat zich niet gemakkelijk meer in woorden uitdrukken. Maar om er toch woorden aan te geven…. Ik wil niet zeggen dat je niet op ontdekkingsreis moet gaan naar jezelf. Dat je niet meer de lessen leert die je nodig hebt om vooruit te komen. Dat je niet meer probeert om zuiver te handelen. Juist alles van dat. Maar het is geen willen, moeten, trekken en duwen of bezig zijn met het streven naar een beter, mooier, groter, luxer, meeslepender.

Het leven is zo mooi wanneer je herkent, ziet, ervaart en beleeft wat de dag je geeft. Gewoon dat wat is. Wauw!

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *