Een meeting met Tony Parsons

Gisteren mocht ik een meeting bijwonen met Tony Parsons via Samsara Books. Dat was echt mega mega mindblowing. Ongeveer een maand geleden kocht ik het ticket en ik keek uit naar het zoom-gesprek. Al eerder had ik op youtube filmpjes van de beste man opgezocht en bekeken en die waren tegelijkertijd amuserend, verwarrend en mindblowing. Zo ook deze meeting waarin hij ook een vraag van mij beantwoorde.Amuserend, verwarrend en mindblowing. Ik zal het uitleggen. Amuserend omdat ik het een hele leuke man vindt. Ik vergelijk hem een beetje met Erica Terpstra. Wanneer ik naar haar kijk in de programma’s die ze maakt, zie ik vreugde in haar ogen, een soort van kinderlijke openheid. Dat heb ik dus ook wanneer ik naar Tony Parsons kijk. De zoom-meeting was ook verwarrend en mindblowing. En dat in één ademhaling. Man man. Het ontploft werkelijk in mijn hoofd wanneer ik die man hoor praten of juist op de momenten dat hij niks zegt. Want ook dat doet hij veelvuldig. Ik geloof dat hij stilte als een heel goede vriend ziet. Ik ervaar dat inmiddels ook steeds vaker zo.

Maar even over Tony Parsons. Je begrijpt ik ben heel enthousiast en ik wil dit graag met je delen. Tony Parsons woont samen met zijn vrouw in Engeland, geeft lezingen en meetings en heeft meerdere boeken op zijn naam. Waar hij over deelt en schrijft is Advaita Vedanta – Non dualiteit.  Een onderwerp wat ik op dit moment heel interessant vind en mij aanspreekt. Het heeft te maken met de illusie van het zelf en het niet wakker worden, dat alles en niks gewoon is. Of het nou alles of niks is maakt niks uit. Uhm nou, dat is mijn beknopte interpretatie en ik ben hier nog maar net ingedoken dus… Wanneer je hier meer over wilt weten/leren/lezen dan verwijs ik je graag door naar deze website of deze website.

Tijdens de zoommeeting is er ruimte om vragen te stellen. Ik luisteren maar er komen geen vragen bij me op. Daarnaast zijn de andere deelnemers veelvuldig en vaak aan het woord. Als ik de minuten bij elkaar op zou tellen, denk ik dat de deelnemers meer aan het woord zijn geweest dan Tony zelf. Dat zegt op zichzelf ook al heel veel. Niet over de deelnemers maar hoe ik er over denk en naar kijk 😉 Ik luister en maak hier en daar een aantekening maar verder gebeurt er niet veel.  Af en toe moet ik lachen om de blikken die Tony trekt. Het is dan toch ook maar gewoon een mens. De avond vordert en mijn leeg a4tje is bijna vol met krabbels en kleine tekeningetjes. 

Er is nog ruimte voor 1 vraag. Een vraag van de mij in mij die er niet is. Begrijp jij het nog :)!

“So the me wants to control and not to control, wants to understand everything and nothing. For me it is real. How can I wake up from this dream? Or is this question the me who is asking, trying to control it and keeping me in the dream?”

Tony sluit zijn ogen en formuleert het antwoord. Ik hoor hem bevestigend antwoorden. Yes. Op deze manier houden we onszelf in de gevangenis. Of hij verder nog iets gezegd heeft weet ik niet. Ik was zo enthousiast dat hij mijn vraag nog wilde beantwoorden dat ik meer bezig was met de sensatie in mijn lichaam dan het antwoord. Is ook niet belangrijk. Wat mij het meest is bijgebleven is de energie die ik voelde stormen. Wauw.

Mindblowing interessant! 

Nog even dit:  Tony Parsons kwam op mijn pad omdat ik mezelf heb aangemeld voor de inspiratiemail van Samsara. Wellicht is dit voor jou ook interessant. Je kunt je hier aanmelden.

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *