Echt eerlijk! Vragen die mij bezighouden!

Er zijn een heleboel vragen waar ik me op dit moment mee bezighoudt. Te veel om op te noemen. Er zijn een aantal dingen die steeds terugkeren. Gedachten over ideeën die ik heb maar niet tot uitvoer heb gebracht en de vraag waarom niet? En een heleboel vragen die daar weer uit voortvloeien.

Zo ook de vraag: ‘Wanneer is iets echt eerlijk?’ Soms vind ik het maar lastig om daar een keuze in te maken. Zelfs of juist als ik het over mezelf heb – want je kunt natuurlijk alleen maar naar jezelf wijzen. Hoe eerlijk is het wat ik deel, wat ik van mijzelf laat zien, wat ik doe, hoe ik handel? En ik gebruik nu eerlijk maar misschien is zuiver een beter woord.

Ik mag nog veel meer naar mezelf luisteren op die momenten dat ik helemaal in verbinding met mezelf ben en tegelijkertijd met het grotere geheel. Dat sterke gevoel te weten wat me te doen staat, mag ik nog meer gaan volgen.

Hoe meer ik het idee heb dat ik minder vast zit aan dat ego en het niet meer zo hard aan mij trekt, besef ik me dat ik nog een hele lang weg te gaan heb. De zo-lang-ik-leef-leer-ik uitspraak is dan wel van toepassing en de eeuwige leerling in mij is hier helemaal oké mee.

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.