Je kunt op elk moment beginnen!

Je bent op een punt aangekomen dat je een aantal dingen in je leven wilt aanpakken. Je hebt al stappen gemaakt en je wilt je reis op die manier voortzetten. Je wilt nu eens en voor altijd loslaten wat niet voor je werkt en met die dingen aan de slag gaan waardoor je vooruit komt.

Je wilt een persoonlijke groei doormaken die ervoor gaat zorgen dat je de dingen die je onzeker en angstig maken achter je kunt laten. Je wilt sterker zijn en datgene dat je doet wankelen gedurende de dag overwinnen.

Je wilt meer in balans zijn, een mentale rust ervaren. Niet meer constant piekeren of je druk maken om wat was of wat komen gaat of wat anderen van je vinden of denken. Je wilt vertrouwen hebben in jezelf en accepteren wat is.  Je wilt afscheid nemen van datgene wat je niet vooruit helpt en je wilt stappen zetten om deze persoonlijke groei ook daadwerkelijk door te voeren en dat het een blijvende verandering teweeg brengt.

Maar hoe?

  • Waar moet ik beginnen?
  • Wat moet ik doen?
  • Hoe hou ik het vol?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik nu ook echt resultaat boek?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de verandering blijvend is en ik niet verval in het oude?

Wanneer je verandering door wilt voeren moet je bereid zijn om je ervoor in te spannen en actie te ondernemen. Ik kan je met zekerheid zeggen dat er geen shift komt als je je niet voor de volle 100% inzet en elke keer opnieuw hiervoor kiest. Het is nodig om je voor je doel in te spannen.

Maar je krijgt met een aantal valkuilen te maken. Ik heb er 3 voor je op een rijtje gezet.

  1. Je weet niet waar je moet beginnen dus begin je maar niet.
  2. Je legt een te grote druk bij jezelf neer – de verwachtingen die je hebt zijn niet realistisch.
  3. Je bent bezig met het bereiken van je gestelde doel en daardoor verlies je het grotere geheel uit het oog.

Herken jij jezelf in 1 of meerdere van de bovenstaande punten? Je begrijpt dat het lastig kan zijn om die vastgeroeste patronen te veranderen. En dan al helemaal om dit in je eentje aan te pakken. Er zijn zoveel processen die het ingewikkeld maken. Te veel om alleen te moeten dragen of uit te zoeken hoe nu verder.

Juist om die reden heb ik  ook mijn leraren gehad ( en nu nog steeds) die mij richting gaven, het duwtje in de rug waren wanneer ik dat nodig had, goede tips gaven waar ik mee verder kon. Deze begeleiding heeft er voor gezorgd dat ik me continue gesteund voelde in mijn zoektocht naar mezelf en de kern van het zijn.

Je hebt geen kant en klare oplossingen nodig maar iemand die aanwijst en die goede vragen stelt zodat je tot inzicht komt en zelf weet hoe iets toe te passen en eigen te maken.

Wanneer jij vooruit wilt, jezelf weer in het licht wilt zetten, je hart wilt volgen, sterker in je schoenen wilt staan! Ga op zoek naar een persoon die jou kan begeleiden.  Zoek die leraar, gids, motivator, inspirator en  steunpilaar. 

Je hoeft het niet alleen te doen. 

Loslaten op papier kan helpend zijn om tot inzicht te komen. Klik hier voor meer informatie. Je bent van harte uitgenodigd om contact met mij op te nemen om te zien wat ik voor je kan betekenen.

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.