5 tips om je beter te voelen

Ons menselijk bewustzijn is zo krachtig dat zelfs als we er maar een klein deel van aanboren, we meer kunnen bereiken dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Door ons volledige potentieel te benutten, kunnen we zo ver stijgen dat onze prestaties een grote en blijvende waarde hebben voor onszelf en voor toekomstige generaties. – Tarthang Tulku – Knowledge of freedom: time to change (ed. Dharma Pub, 1984)

Het is enorm belangrijk om aandacht te geven aan het goede en positieve. Voor dat je het weet ben je namelijk verstrikt geraakt in gedachten en emoties die voorkomen dat je energie vrij kan stromen. En wanneer energie vrij kan stromen ben je vrij om je volledige potentieel te benutten. 

Hartstikke logisch en je wilt ook positief in het leven staan….maar soms makkelijker gezegd dan gedaan. I know. Maar wat helpt? Ik heb 5 tips voor je op een rijtje gezet die ik zelf nog steeds regelmatig toepas. Dat zou ik niet doen als ze niet zouden helpen. 

5 𝘁𝗶𝗽𝘀:

* Neem meer de tijd om ruimte te maken voor zelfzorg. Plan dit moment in je agenda en zorg dan ook dat je aandacht aan jezelf besteed en iets doet waar je positiviteit en energie van krijgt. Alleen wanneer je dit ook echt doet voor jezelf heeft het effect. Begin met iets kleins zoals een wandelingetje of pak dat boek erbij om te lezen. Zorg voor een ongestoord momentje van aandacht voor jezelf.

* Zorg dat je toegang hebt tot nieuwe informatie. Informatie die je helpt om te ontdekken, groeien, zien, horen, voelen en begrijpen. Je gaat op een andere manier kijken naar dat wat is. Je hebt meer oog voor wat goed gaat en bent minder uit het veld geslagen als iets minder goed gaat.

* Kies elke ochtend 1 positieve gedachte die je wilt versterken. Hang of schrijf deze op zodat je het die dag vaker voorbij ziet komen. Herinner jezelf eraan. Wanneer dit goed gaat begin je met 2 positieve gedachten of zelfs 3. In het begin voelt het misschien onwennig maar het werkt echt!

* Tijdens een stroom aan negatieve gedachten verleg je de aandacht van je hoofd naar je zintuigen en/of ademhaling. Volg je ademhaling. Verander niks. Spreek jezelf liefdevol toe: ik ben oké. Het is oké. Dit gaat voorbij. Of benoem wat je ziet, ruikt, hoort of voelt net zolang je voelt dat je weer rustig bent en er ruimte is voor positiviteit.

* Stel je allereerste reactie uit. Neem even een adempauze. Voel waar het moment om vraagt en geef aandacht aan datgene wat aandacht nodig heeft. Hierdoor geef jij jezelf de ruimte om even echt te voelen wat jij wilt en wat je nodig hebt. Werkt super wanneer iemand anders iets van je wil en jij normaal gesproken heel snel ja zegt omdat je niemand wilt teleurstellen of omdat je bang bent voor de reactie als je nee zegt.

Je moet er wel even aan werken. Zeker wanneer deze tips als nieuwe informatie bij je binnen komt. Gun jezelf de tijd om de verandering om te zetten naar een dagelijks handelen. Oefenen dus!

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *