Het jaar afsluiten.

En dan zit het jaar 2020 er al weer bijna op. December is altijd de maand waarop we terugkijken en reflecteren op wat er is gebeurt, wat we hebben gedaan en waar we nu staan. Is het wat je ervan had verwacht? Zijn je doelen behaald? Kun je terugkijken met een tevreden gevoel?

Ik kijk ook terug. Aan de hand van de notities die ik heb gemaakt, de brieven die ik heb geschreven en de schrijfopdrachten die ik heb gemaakt, haal ik herinneringen op en maak ik als het ware de balans op. Zeker nu met de lockdown heb ik behoorlijk wat schrijfkilometers in de vingers. Schrijven helpt mij altijd enorm. Ondanks het soms moeten zoeken naar woorden om zo dicht mogelijk bij het gevoel te komen, brengt het mij altijd inzichten waar ik mee verder kan.

Een mooie manier om al schrijvend op het jaar terug te kijken, in het moment te zijn en ook een beetje vooruit te kijken, is het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf. Wat zou je jezelf willen meegeven? Welke reminder moet er zeker in, zodat je er nog even extra aan herinnerd wordt?

Sta eens even stil bij de gedachten dat jij over 1, 2 of over 5 jaar een brief van jezelf ontvangt. Hoe bijzonder is dat!

Klik hieronder op de button voor de download met instructies.

, , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.