Net als de vogels in de lucht.

If we allow our thoughts to arise and dissolve by themselves,
they will pass through our mind as a bird flies through the sky,
without leaving a trace – Dilgo Khyentse Rinpoche

Het was een heerlijke wandeling vanochtend. Met als gezelschap een prachtige blauwe lucht, een heerlijk zonnetje, de herfstwind in de rug en een hele goede vriendin. Prima ingrediënten voor een ontspannen wandeling als je het mij vraagt.

Ganzen in hun vlucht, geen spoor achterlatend. – AA-broeken Veghel

Ik merk het elke keer weer, of ik het bewust opzoek of niet, het is de natuur die je vriendelijk verzoekt (en soms ook dwingt), om aandachtig aanwezig te zijn. Het kan de wind zijn die zachtjes langs je wang streelt of ineens je das in je gezicht waait, of het is de drassige grond die je de keuze geeft om er doorheen ofwel omheen te lopen. Een bijzonder vogeltje dat pijlsnel voorbij vliegt en je aandacht trekt. Het maakt je alert. Op al dat mooi en bijzonder waar je onderdeel van uitmaakt.

Het is de natuur die voorziet. Het geeft je de ruimte; zo ver als het oog reikt, water, velden en bomen. Het biedt geborgenheid; omarmd worden door de grassen en grillige takken. Het is altijd weer thuiskomen.

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *