Kijk, observeer en leer!

Het was aan het einde van een heerlijke ochtendwandeling in natuurgebied de Bedafse Bergen. Ik was betoverd door de zonnestralen op mijn pad. Met een lach op mijn gezicht keek ik nog een laatste keer goed in het rond voordat ik aan het einde van het wandelpad naar mijn auto toe zou lopen.

En toen was er iets wat mijn aandacht trok. Een klein blaadje. Ze draaide en schommelde van links naar rechts. Ik weet nog dat ik dacht hoe gek, want het waaide helemaal niet, maar het zal vast anders zijn geweest op die hoogte of kreeg ze op de een of andere manier hulp. Er was iets wat dat ene blad deed schommelen. Iets van buitenaf misschien of wist ze simpelweg diep van binnen wat haar te doen stond. De bladeren eromheen waren allemaal geruisloos stil. Alsof ze, net als ik, dat ene blad aan het observeren waren.

Mooi hoe dan inspiratie werkt en je de cadeautjes van de natuur kunt vertalen naar waar je wat aan hebt in je dagelijkse leven. Want wat het ene blad doet schudden, bewegen en vallen, laat het andere onberoerd. Als er 1 ding in je leven niet helemaal gaat zoals je wilt, hoeft dat nog niet te betekenen dat het op alle fronten niet goed gaat.

Terwijl ik naar de auto liep zag ik nog een koraalzwam. Voor het eerst. Nog een prachtig cadeautje. Met verwondering heb ik staan kijken.

, ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *