Wakker worden!

Wanneer we geluk hebben worden we elke ochtend wakker en dan twijfel ik eigenlijk een beetje of geluk hier wel het goede woord is. Maar goed. Je wordt wakker. Maar stel jezelf de vraag: ‘Ben je dan ook echt wakker?’

Huh? Ik ben toch wakker. Ik heb mijn ogen open dus ik ben wakker. Nou, ik betwijfel of je echt wakker bent. Maar om niet over te gaan en vanuit aannames te reageren zal ik alleen vanuit mijn eigen ervaring spreken. Ook al heb ik mijn ogen wagenwijd open. Lig ik niet langer in mijn bed. Heb ik tot op het laatste kruimeltje mijn ontbijt naar binnen gewerkt. Ben ik op de fiets naar de supermarkt geweest. Het eten gekookt, gekust, gewandeld etc..  Nog altijd ben ik niet volledig wakker.

Met de titel wakker worden bedoel ik dan ook meer een ontwaken op een dieper level. Een ontwaken waardoor je niet langer blijft verzanden in oordelen, verwachtingen, aannames en belemmerende gedachten. Een ontwaken waardoor je niet langer angst laat regeren. Een ontwaken waarbij het duister vervangen wordt door licht en liefde.

Ontwaak is de titel van het boek dat ik op het moment gaat waar ik ook ga. Elke keer weer pak ik het op en lees ik een paar regels. Waar ik normaal gesproken één voor één alle woorden en vervolgens de zin zou analyseren is er nu enkel de ervaring van het voelen van de trillingen in mijn lichaam. Het is lastig te beschrijven maar er komt weinig snappen en begrijpen aan te pas. Het mooie is dat het ook niet benoemt hoeft te worden. Het is.

 

Heb je interesse in het boek ONTWAAK! Het is voor ons allemaal via Prajnaparamita Check hier de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *