Wie de schoen past…

Meer dan de helft van de vrouwen heeft meer dan 20 paar schoenen. En 15 % blijkt dan ook nog eens meer dan 50! paar te bezitten. (En dat is natuurlijk gebaseerd op wat ze hebben durven toegeven). Nu draag ik geen hakken meer sinds ik die heb ingeruild tegen een kinderwagen 12 jaar geleden, en hoor ik ook zeker niet bij die 15%. Sterker nog ik hoor ook niet eens bij die 50% die meer dan 20 paar heeft.

Vrouwen en schoenen hebben een bijzondere relatie met elkaar. Hele kasten vol. In doosjes opgeborgen met foto van het exemplaar aan de voorkant of mooi op kleur, stijl en merk. Met precisie neergezet, zodat je meteen het beste paar kan kiezen dat bij je outfit past. Ééntje van de voorkant zichtbaar, de ander netjes met het hakje naar je toe (gezien bij Sex and the City). Hoge hakken, rubber laarzen, stiletto’s, sneakers, flip flops, enkellaarsjes en nog meer van dat soort. Om mee te versieren, rennen, verleiden, omzeilen, dansen, springen, weglopen, wandelen…. Elk met haar eigen functie.

Op dit moment bezit ik maar 1 paar schoenen. Het paar heeft namelijk een bijzondere functie. Het zijn mijn stoute schoenen. Onze eerste kennismaking wat onwennig, met voorzichtige kleine eerste stapjes. Nu wat maanden later, ingelopen, zetten we stevige passen, recht op ons doel af. 

Niet in een doosje met een foto, of op kleur met hakje naar je toe in de kast. Deze schoenen zijn stoute schoenen. Die laten zich niet opbergen. Gemaakt om mee te lopen en dat is wat ze doen. En ook al weten ze nog niet wat de eindbestemming is, het voelt goed om te verdwalen in de goede richting. 

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *