Twijfel versus Vertrouwen

Op dit moment bezit ik maar 1 paar schoenen. Het paar heeft namelijk een bijzondere functie. Het zijn mijn stoute schoenen. Onze eerste kennismaking wat onwennig, met wat voorzichtige kleine eerste stapjes. Nu wat maanden later, ingelopen, zetten we stevige passen recht op ons doel af.

Oktober 2014 maakten deze regels onderdeel uit van een blog. Een blog waarbij ik schreef over de aanloop naar Feel good & Shop Event toe. Vijf woorden waren de aanleiding van een start van iets geheel nieuws. Ik ga het gewoon doen!

Voor het eerst zou ik een groot evenement gaan organiseren. Mijn kennis was beperkt. Zoiets had ik nog nooit gedaan. Gaat dit lukken? Zal er animo voor zijn? Kan ik dit wel? Twijfel alom maar met die stoute schoenen aan, heb ik mooie stappen mogen zetten. Successen behaald en bovenal een heleboel geleerd.

En nu bijna 4,5 jaar later is het tijd om die stoute schoenen van toen weer uit de kast te halen. Opnieuw sta ik aan het begin van iets nieuws. Opnieuw zijn 5 woorden de aanleiding. Alleen is er deze keer een stuk minder twijfel. Meer kennis, zekerheid én vertrouwen.

Ik draag ze nu zo’n 2 weken die stoute schoenen en ik kan je vertellen, ze zitten als gegoten. Ik geef handen en voeten aan mijn missie en probeer met al wat in mijn macht ligt, heel dicht bij mijn eigen verhaal te blijven. Niet meedoen met de rest of zoals het zou moeten of de beste manier is. Daar zijn er al genoeg van. Ook iets waar ik mezelf aan herinner is om niet te snel te willen. Dat is een valkuil waar ik inmiddels vaak genoeg in gestapt ben. Je kunt grote stappen maken maar dan loop je ook een heleboel voorbij. Hou je visie helder. Focus is het codewoord.

Ik sta weer aan het begin van iets nieuws en ik heb er heel veel zin in.Geen onwennige stappen meer. Met de kennis van nu weet ik precies welke kant ik op wil. Zonder twijfels en vol vertrouwen kies ik richting en stippel mijn route uit.

NOTE!  De kans dat je me ergens ziet lopen is klein want ik werk me de pleuris aan dit nieuwe plan, maar stel dat je iemand ziet lopen met een big smile op haar gezicht en een paar stoute schoenen aan, dan kun je er donder op zeggen dat ik het ben!

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *