Bewust keuzes maken

Keuzes 

De hele dag door maken we keuzes. Van wat we op de boterham doen, wat er in de smoothie gaat, welke kleren je aantrekt tot welke foto je post op social media, het verhaal dat je vertelt, je reactie op een vraag enz. 

Vrij simpele keuzes die zo op het eerste ook niet veel van ons vragen. Maar is dat wel zo? 

Daarnaast zijn er ook nog de levensvragen: welke studie ga ik volgen, hoe kan ik een goed mens zijn, hoe begeleid ik mijn kinderen tot wat is mijn volgende stap, hoe bereik ik meer volgers (levensvraag? uhm nope), is dit wat ik wil, hoe kan ik er voor die ander zijn, ben ik een goede partner/moeder/vriendin/zus/, doe ik hier goed aan?

Er is een groot verschil in de uitkomst hoe jij je keuzes maakt. Ik zal het je uitleggen.

Er zijn keuzes die je maakt waarna er een scala aan mogelijkheden zijn, een heleboel deuren opengaan. Je hoofd en hart werken samen, je gaat met informatie aan de slag die je vooruit helpt, jelaat belemmerende gedachten links liggen en je staat open voor welke uitkomst dan ook.

Maar er zijn ook keuzes die je maakt waarna gelijk het deurtje dicht gaat,  jij enorm beperkt blijft. Je richt je zintuigen niet voldoende naar binnen toe en laat je (af)leiden door belemmerende gedachten en hebt vaak al zelf bedacht dat wat je ook doet het resultaat of de uitkomst teleurstellend zal zijn.

Een beslissing maak je in een fractie van een seconde. Je denkt er niet bij na, staat er niet (lang genoeg) bij stil. Je brein heeft opgeslagen hoe jij op andere momenten handelde dus het weet ook nu precies wat jij wilt. Maar is dat ook zo?

Zouden de keuzes die jij maakt niet veel meer aandacht mogen krijgen als het zoveel invloed heeft op alle stappen die erna komen? Als het bepalend is voor hoe jouw toekomst eruit zal gaan zien?

Geef jezelf wat ruimte om je keuze uit te stellen. Druk op die pauzeknop! Oefen daarmee. Richt je zintuigen naar binnen en luister, kijk en voel. Oefen en herhaal zodat je een bewustere keuze kunt maken.

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *