Zeg jij Yes! Of eerder OH NEE!?

Alles is continue in beweging. Verandering is dus onvermijdelijk. Heel bijzonder om te zien, (ook bij mezelf te ontdekken), dat er soms zoveel weerstand is als het aankomt op verandering.

In veel gevallen zijn we ons totaal niet bewust van het hele sterke vasthouden. We wringen onszelf in alle bochten, halen de gekste capriolen uit om maar vast te blijven houden aan wat we zo goed kennen. Gewoontedieren als wij zijn bewegen wij niet mee.

Verandering komt voor ons dus niet altijd als vanzelf. Maar als jij het anders wilt en patronen wilt doorbreken dan moet je daar iets voor doen. Iets anders dus dan wat je normaal doet. Nu is het vandaag maandag en is niet iedereen, aan de posts en berichten op social media te zien, daar zo blij mee.

Doe jij dat ook; klagen dat het weekend weer te kort was, dat je baalt dat je weer naar je werk moet of heel hard wenst: “Was het maar weer vrijdag!” (En dat je dit riedeltje volgende week maandag zonder erbij na te denken precies zo zal herhalen?)

Weet dat deze manier van denken/handelen invloed heeft op al je volgende stappen. Jouw brein onthoudt namelijk hoe het moet reageren. Dit helpt jou niet bij het doorbreken van patronen.

Misschien een idee om je houding ten opzichte van verandering bij te stellen? Goed om eens te kijken in welke bochten jij je wringt, en welke capriolen jij uithaalt, om maar vast te houden aan dat wat jij zo goed kent?

Yes het is weer maandag en dat vind ik oké!

Wat zeg jij?

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *