Monique/ april 9, 2018/ Blog/ 0 comments

 

Gemiddeld besteden we zo’n 2 uur op social media. Jongeren zitten zelfs gemiddeld 4 uur! online. Je zou het gebruik in twijfel kunnen trekken. Is het nou wel zo goed voor je? Word je er gelukkiger van?

Je zou die 2 uur ook op een hele andere manier kunnen besteden. Een fijne wandeling maken, in de tuin werken, op de bank kruipen met een goed boek, mediteren, een cursus ukelele gaan volgen. Of gewoon die tijd invullen met helemaal niks.

Maar als je dan toch op social media verdwaalt in alle verhalen, verdwaal dan tenminste in de goede richting. 

Met alle informatie die we tot onze beschikking hebben is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Want welke informatie is juist? Welke informatie helpt ons om vooruit te komen? Nu ben ik van mening dat in elk verhaal, nieuwsbericht, story of post iets zit waar je lering uit kunt trekken. Een zin die je aanspreekt, een woord wat je raakt. MAAR…

Je hoeft niet direct alles te geloven wat je leest. Je hoeft er niet direct mee aan de slag te gaan:

  • Omdat een ander het doet

  • Omdat iemand anders zegt dat het goed voor je is.

  • Omdat het bewezen is dat het werkt.

 

Ben jij net zo’n informatiejunk als ik ben; nieuwsgierig naar de ideeën, tips en adviezen, denkwijzen van anderen? Ben open-minded, sta open voor elk verhaal maar blijf jezelf altijd vragen stellen en onthoud de volgende tips:

 

Vijf tips voor informatieverwerking

 

  1. Wat spreekt mij aan in deze tekst?

  2. Wat voel ik daarbij?

  3. Helpt het mij vooruit?

  4. Wil ik hiermee aan de slag?

  5. Kan ik het verhaal laten voor wat het is?

 

 

Als je aan de slag gaat met deze tips, jezelf deze vragen stelt, zal je ongetwijfeld merken dat je een filter ontwikkeld voor de informatie die je toelaat en waar je mee aan de slag gaat. Doe er je voordeel mee.

 

 

 

Vond je dit interessant en wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en meer…Klik hier en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*