Monique/ april 9, 2018/ Blog/ 0 comments

 

De titel zegt dat het hier gaat om zakelijke groei. In dit geval kun je zakelijk ook makkelijk vervangen door persoonlijke groei. Want zijn deze twee niet onlosmakelijk met elkaar verbonden?! 

Je kunt de term fake it till you make it hanteren en enorm zakelijk groeien, maar laten we eerlijk zijn, dit is maar voor een klein clubje weggelegd. Als je dit niet heel goed tot in de puntjes in je vingers hebt dan prik je hier zo doorheen en kun je niet zonder de volgende 5 tips om zakelijk (en persoonlijk) te groeien. Doe er je voordeel mee. 

  1. Zet je masker af

Er zijn verschillende manieren waarop jij je zichtbaarheid kan vergroten. Maar voordat je dat doet en de mogelijkheden onderzoekt of toepast stel jezelf de vraag: Met wie hebben jouw klanten te maken? Krijgen ze de echte persoon te zien of blijf jij een beetje verborgen achter jouw verhalen op social media. Laat jezelf zien. Laat je ware zelf zien.

  1. Laat je door angst niet weerhouden

Angst, twijfel. We kennen het allemaal. Maar zorg ervoor dat die angst en twijfel niet de bovenhand gaan voeren. Laat ze niet jouw route uitstippelen. Zet een eerste stapje. Hoe klein ook. Als het begin eenmaal is gemaakt zul je zien dat je een volgende stap veel gemakkelijker zet. En niet vergeten; twijfel niet aan je kunnen. Je mag altijd proberen en leren.

  1. Stel jezelf een doel maar leg de lat niet te hoog

Jezelf een doel stellen is een goede motivator. Je werkt ergens naartoe. Het helpt je om focust te houden. Maar weer een beetje lief voor jezelf. Leg de lat niet te hoog. Stel jezelf een haalbaar doel wat niet al te ver in de toekomst ligt. Het behalen van je doel kan precies de drijfveer zijn om ervoor te zorgen dat je doorgaat waar je mee bezig bent.

  1. Sta open voor verandering

Groei staat bijna altijd gelijk aan verandering. Of dit nu gaat om persoonlijke of zakelijke groei. Weerstand tegen deze verandering helpt je niet om vooruit te komen. Het belemmert het proces waar je middenin zit. Nu is het vaak zo dat verandering en groei niet zonder een beetje weerstand gaat. Staak dan ook niet gelijk hetgeen waar je mee bezig bent maar zie het als onderdeel van het groeiproces

  1. Je hoeft het niet alleen te doen

Je dromen omzetten naar concrete plannen en je ondertussen bezighouden met timemanagement, website, seo, marketing en een nieuwe privacywet is niet gemakkelijk. Je hoeft het niet alleen te doen. Doe waar jij goed in bent en zoek de samenwerking op als je ondersteuning nodig hebt. Kijk goed rond in je netwerk wie je zou kunnen helpen en wees niet bang om te vragen wat je nodig hebt.

 

Ga met de informatie aan de slag die je vooruit helpt. Doe er je voordeel mee.

 

 

Vond je dit interessant en wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en meer…Klik hier en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*